Tuesday, June 24, 2014

Alimente care Combat Cancerul

Cancerul este un termen utilizat pentru mai mult de 100 de tipuri de boli in care celulele anormale se divid fara control, invadeaza alte tesuturi si se raspandesc in alte parti ale corpului prin intermediul sângelui și sistemului limfatic. In anul 2010 unul din sapte decese la nivel mondial a fost cauzat de cancer, acesta fiind fara indoiala unul dintre cei mai mari ucigasi ai timpurilor moderne. Medicii nu știu de ce unele persoane fac cancer si altele nu. Cei mai frecventi factori de risc care cresc probabilitatea de a avea cancer sunt:
  • Vârsta
  • Ereditatea
  • Excesul de greutate și obezitatea
  • Dieta neadecvata
  • Lipsa de activitate fizică (sedentarismul)
  • Fumatul excesiv
  • Excesul de alcool
  • Radiațiile ionizante
  • Anumite substanțe chimice
  • Virusurile si bacteriile
  • Hormonii
  • Radiațiile ultraviolete (UV)
  • Stresul
Din toti acesti factori aveti control numai asupra adoptarii unui regim alimentar și stil de viață sănătos, reducerii consumului de alcool si tutun, incorporarea de gimnastica de intretinere si miscare regulata pentru a mentine o greutate optima si combaterea stresului. 

Studii medicale indica faptul ca persoanele a caror dieta este bogata in grasimi si zahar au un risc crescut de cancer de colon, uter, si de prostata. Cei care sunt supraponderali si sedentari au un risc crecut pentru cancer de sân, colon, esofag, rinichi și uter. Este dovedit ca schimbarea stilului de viata prin evitarea riscurilor mentionate ajuta in prevenirea cancerului.


Nu exista un aliment miracol care sa reduca riscul de cancer, dar combinația unor alimente il poate preveni sau ii poate incetini evolutia. Cel puțin două treimi (2/3) din mesele zilnice trebuie să fie alimentele pe baza de plante si nu mai mult de o treime (1/3) de proteine ​​animale slabe.

Vizionati clipul video de mai sus si veti avea lista completa a acestor alimente. Fiti disciplinati, hotariti si veti cistiga aceasta batalie.

No comments:

Post a Comment