Tuesday, June 24, 2014

Alimente care Influenteaza Starea de Spirit

Ce Este starea de spirit? Dispozitia sau starea de spirit este un sentiment sau o stare emoțională temporară care este mai putin specifică și mai putin intensă decât emoțiile. Starea de spirit este pozitiva sau negativa, adica sunteți într-o stare de spirit bună sau rea, nu exista cale de mijloc. Ea este controlată de creier.

Starea de spirit se deosebeste de temperament sau personalitate prin durată, cele din urma durind mai mult decit prima. Dispozitia este o stare interna subiectivă care deseori poate fi dedusă din postura dumneavoastră și din alte comportamente. Puteti fi trimisi într-o stare de spirit de un eveniment neașteptat, de la bucuria de a deveni mamă pina la furia de a fi fost înșelati de partener. De asemenea puteti sa cădeti într-o stare de spirit după ce măncati, beti, dormiti, faceti miscare sau dragoste, meditati sau nu.


Cum afectează alimentatia  dispozitia dumneavoastră? Creierul dumneavoastra foloseste neurotransmitatori (produse chimice) in emiterea de comenzi pentru tot restul corpului. Acestia sunt creati de compusi din produse alimentare; asadar mincarea va afectează mintea. Există două tipuri de neurotransmitatori responsabili pentru starea de spirit: inhibitori și excitatori. Neurotransmitatorii de inhibare, cum ar fi serotonina, exercita o influență calmantă asupra minții dumneavoastră; neurotransmitatori excitatori, cum ar fi noradrenalina stimulează corpul si mintea. Cele mai bune dispozitii sunt  atunci când există un echilibru între aceste două tipuri.

Vizionati video clipul meu
 
 
Va sfatuiesc sa notati lista de mai sus cu cauzele proastei dispozitii si cu sugestii pentru pastratea unei stari de spirit pozitive. Dati un click pe imagine si se va mari.

Asadar alimentatia cauzeaza modificări în structura creierului, a compozitiei sale chimice care, la rândul lor, conduc la schimbări în comportamentul dumneavoastră. Unele alimente sunt mai bune in a ajuta la producția neurotransmitatorilor decât altele. Studii medicale au relevat faptul că includerea acestor alimente "fericite" în regimul alimentar zilnic va ajută la îmbunătățirea starii de spirit, a dispozitiei dumneavoastra. Deoarece serotonina este principalul neurotransmitator de "buna dispozitie," dietele care stimuleaza secretia sa (incluse in prezentarea mea) trebuie sa fie pe primul plan in viata dumneavoastră.

Ce alimente cauzează buna dispozitie? Ce alimente cauzează proasta dispozitie? Exista vreo legatura intre alimentatie si dispozite? Cum se explică ca anume alimente va bine-dispun si altele  va intristeaza? Vizionati video clipul de mai sus si veti afla.

No comments:

Post a Comment