Tuesday, June 24, 2014

"Sesam Deschide-te!"- Miraculoasele Seminte de Susan

“Sesam Deschide-te!” (Arabic فتح يا سمسم) este fraza magica a binecunoscutului basm "Ali Baba și cei 40 de hoti", care deschide gura peșterii unde se afla comoara ascunsă.
Semintele de susan  (sesame in engleza/ sésame in franceza),  sunt o comoara ascunsa pentru sanatate caci sint bogate in minerale vitale pentru dumneavoastra.

 
Susanul (Benne) este o planta anuala intre 0,5-2,5 m inaltime cultivata din antichitate in tari tropicale si subtropicale pentru semintele sale bogate in ulei care sint folosite in meniurile din Orientul Mijlociu si Asia. Europenii si nord-americanii folosesc susanul in special pentru aromatizarea si oramentarea produselor de panificatie si patiserie.
 
Semintele sale alb perlate sunt foarte bogate in minerale si vitamine. 36 g de seminte contin: 163,3% de cupru, 144,5% de mangan, calciu 35,1%, 32,3% de fosfor, magneziu 31,5%, 29,1% de fier, 25,3% de zinc, 23,6% de molibden, 23,3% Vit B1, 22,5% de seleniu, si 17% de fibre. In plus, susanul contine LIGNANS, fibre speciale care ajuta la scaderea colesterolului, la prevenirea hipertensiunii arteriale, ridica nivelul vitaminei E si protejeaza ficatul contra oxidarii.

Vizionati-mi video clipul de mai sus pina la sfirsit si ma veti intelege.

No comments:

Post a Comment