Friday, December 2, 2016

Alimente care Reduc Pofta de Mancare

Foamea este o senzație provocată de ghrelin, unul dintre cei doi hormoni majori ai foamei, care creşte pofta de mâncare şi joaca un rol important în greutatea corporală. Al doilea hormon al foamei este leptina, hormonul saţietăţii, care scade apetitul.
Ghrelinul este o peptidă produsă de celulele ghrelin în tractul gastrointestinal și eliberată în cea mai mare parte în stomac atunci când  acesta este gol. Nivelurile sale cresc semnificativ înainte de a mânca ceea ce semnalează creierului foamea. Nivelurile sale coboară timp de aproximativ trei ore după masă. Leptina, pe de altă parte, este secretata de celulele adipoase din tot corpul. Aceasta semnalează creierului ca aţi mâncat suficient astfel  reglînd ghrelinul.
Modul de a mânca mai puțin este de a vă alege acele alimente sănătoase, care sunt digerate și metabolizate lent și care astfel vă păstreză stomacul plin timp îndelungat.

Este general acceptat că dietele bogate în cereale integrale şi proteine suprimă ghrelina mai eficient decât alte diete. Pe de altă parte, privarea de somn creşte nivelul ghrelinului, apetitul și foamea.

Video clipul meu include cele mai eficiente alimente și modalități de a reduce foamea.

Beţi apă înainte, în timpul şi după mese pentru a menține stomacul plin. Mulți oameni confundă setea cu foamea, deoarece creierul nu poate diferenția între cele două. Ambele sunt controlate de hipotalamus, care trimite stomacului aceleași sem-nale. Deci, optând pentru un pahar cu apă înainte de a mânca este o idee inteligentă. Nu numai că vă hidratează corpul, dar vă şi umple stomacul până la următoarea masă. 
Un pahar plin cu apă înainte de a comanda la un restaurant este o strategie bună mai ales dacă sunteţi supraponderali.
Apa este cel mai important element nutritiv pentru organismul uman. Este un element cheie al organelor vitale, participă la funcțiile lor, constituie aproximativ 90% din sânge, și mai mult de 50% din greutatea corporală totală. Țineți minte principalele funcții ale apei în corpul uman:
s Transportă și distribuie minerale, vitamine, glucoză, și energie pentru celule
s Elimină toxinele din organism prin urină și fecale
s Participă la digestie alimentelor pe care le mâncaţi şi transportă substanţele nutritive
s Reglează temperatura corpului în mediu cald sau rece
Cantitatea minimă recomandată este de 1,9 l pe zi. Oamenii supraponderali trebuie sa bea mai mult, ca şi cei care fac sport.

IMPORTANT
Creierul vă controlează atât foamea cît și setea prin trimiterea aceluii semnal  stomacului indiferent dacă vă este foame sau sete. Amintiți-vă când a fost ultima dată când ați mincat pentru a evita supraalimentarea.  Sentimentul de gol în stomac pe care îl simțiți s-ar putea să  fie cauzat de sete. Dacă aveţi dubii beți apă întâi și vedeti cum vă simțiți.

No comments:

Post a Comment