Friday, December 2, 2016

Evitați Colici Biliare cu Aceste Alimente

Vezicula biliară (colecist/fiere) este un organ in forma de pară, de approximativ 10 cm lungime, situat în cadranul din dreapta sus a abdomenului sub ficat, a douăsprezecea coasta pe dreapta. Este conectată la ficat prin conducta comună biliară prin canalul cistic. Ea stochează și concentrează bila între mese. Bila este un lichid digestiv galben-maroniu realizat din colesterolul secretat de ficat. Acesta este utilizată pentru digestia grăsimlor în intestinul subțire. Aşadar, fierea este esențială pentru absorbția vitaminelor liposolubile, precum A, D, E, K, care sunt vitale pentru sistemul imunitar, inimă, ochi, piele, rinichi, plămâni și oase. Din acest motiv, sfatul meu este sa NU optați pentru operație (colecistecto-mia), decât ca ultimă alternativă. Aveți nevoie de vezica biliară.

Bolile colecistului este un termen medical care cuprinde o serie de maladii cauzate în principal de inflamarea și iritația peretelui vezicii biliare datorita îngroşării fierei (bilei) care devine concentrată, vâscoasă asemenea nămolului. Colecistita (inflamarea peretelui) şi calculii biliari sunt cele mai frecvente boli biliare. Inflamația apare atunci când calculii biliari împiedica fluxul bilei blocând canalele care duc la intestinul subțire. Netratată, duce la necroză sau gangrenă. Alte boli ale vezicii: dishinezia biliară, fistula enterică, colangită sclerozantă, abces, polipi şi cancer.

Colica biliară apare atunci când unul sau mai mulți calculi biliari blochează fluxul bilei dinspre colecist înspre căile biliare. Criza este însoțită de dureri severe în partea superioară dreaptă (percepute uneori în umărul drept), la fel de dureroase ca un atac de cord. Formarea calculilor biliari este clar legată de regimul alimen-tar bogat în grăsimi şi zaharuri rafinate.

Calculii sunt frecvenți la femeile care  urmează terapie de substituție de estrogen, deoarece estrogenul stimulează producerea de calculi biliari.


Alimentele din acest clip video, în  special sfecla, uleiul de in sau măsline şi sucul de lămâie, ameliorează dureriile prin subțierea şi emulsifierea bilei care este evacuată mai uşor din vezica biliară.

No comments:

Post a Comment