Saturday, December 3, 2016

Alimente care Stimuleaza Sistemul Imunitar si Limfatic

Sistemul imunitar este o rețea complexă de celule, țesuturi și organe, care '' colaborează '' pentru a apăra organismul împotriva microorganismelor (microbi, germeni, bacterii, paraziți, viruși, fungi) care cauzează infecții. Acesta include următoarele organe limfoide: timus, măduvă osoasă, splină, amigdalele, apendice, vasele limfatice, ganglioni limfatici, polipi nazali, piele & ficat.

Cum functioneazã? Corpul se confruntă cu un virus pe care îl recunoaște ca antigen străin (molecula care determină sistemul imunitar să producă anticorpi împotriva acestuia) și o remite sistemului limfatic, după care acesta este ingerat de macrofage (limfocite mari care detectează & distrug deşeurile celulare, substanțele străine, microbii, celulele canceroase). Limfocitul T helper semnalează limfocitului B, care, odată activat produce & eliberează milioane de anticorpi care se atașează la virus și reduce numărul de microbi care rezolvă infecția după care limfocitul T supresor va semnala celorlalte celule ale sistemului imunitar să se odihnească. Acest pas este foarte important, deoarece activarea prelungită a răspunsului imun dăunează celulelor sănătoase.
l
Systemul Limfatic
Parte importantă a sistemului imunitar, sistemul lim-fatic este alcătuit din țesuturi & organe care produc, stochează și transporta limfocitele care luptă împo-triva infecțiilor & bolilor.
Include:
§Splina.
§Amigdalele & vegețatiile adenoide.
§Măduva osoasă.
§Timus.
§Ganglionii & vase limfatice.  
 

O rețea de vase limfatice subțiri transportă limfa în tot corpul. Limfa este un lichid incolor care conține leucocite care lupta împotriva infecțiilor. Aveți de 3 ori mai mult lichid limfatic decât sânge care care circulă fără organ de pompare propriu. Spre deosebire de sânge care transportă substanțe nutritive pentru țesuturi, vasele limfatice drenează excesul de fluid din țesuturi transportâdu-l la ganglionii limfatici care îl filtrează distrugând bacteriile și alte substanțe nocive. Apoi vasele limfatice mari transportă  fluidul filtrat înapoi către vena cavă superioară care îl redă circulației sanguine.
Cele mai Frecvente Simptome ale Limfei Stagnante (Sistem Limfatic Blocat)
Ca unul dintre sistemele majore de ''curățare'' ale corpului, sistemul limfatic absoarbe & transportă (prin limfă), excesul de lichide & de grăsimi, toxinele & deşeurile din țesuturi în sânge pentru a fi filtrate de ficat & rinichi. Un sistem limfatic lent, "leneş" cauzează nume-roase boli tocmai pentru că toxinele nu sunt dernate în mod cores-punzător.
§Afecțiuni ale pielii.
§Artrită.
§Leziuni neexplicate.
§Obezitate sau celulită.
§Dureri de cap.
§Oboseală cronică.
§Infecții ale sinusurilor.
§Tulburări digestive.
§Colesterol mărit și hipertensiune arterială.
Dacă suferiți de oricare dintre condițiile de mai sus, acordați atenție la sfatul meu din video clipul de mai sus.

No comments:

Post a Comment